Industrigummering
Start Tjänster Produkter Miljöpolicy Sponsring Kontakt

 

 

Mera om Hendrik
Tidningsklipp
Bilder

Tidningsklipp

Cykel/Vansbro

 

Under onsdagskvällen avgjordes första deltävlingen i Dalaserien under strålande solsken. För första gången tävlades det på Snöåns beryktade rullskidbana.

På startlinjen fanns flera av landets bästa elitcyklister. Vårsäsongens suverän Johan Landström, Team Cykelcity, tog en klar seger på sin "gamla" tävlingsbana. Tvåa, 24 sekunder efter var Hendrik Sjölund (Falun) som tävlar första året i elitklassen. 

 

Falu Kuriren 2007-05-04


 

 

De senaste årens juniortalang Hedrik Sjölund, som i år tagit steget upp i elitklassen, har däremot haft otur. Efter fjolårets skador var Hendrik på väg mot en come back när han blev sjuk och tvingades lägga om sin planering.

Första mötet med de stora grabbarna blir i stället i Västerås i helgen.


Hans Dahl
Publicerad: 2007-05-01 23:43 

 

 

 

 

 

6:a på SM-linje

 

Bruten axel

Bästa dalakille blev Hendrik Sjölund, Falun på sjätte plats, som var mycket överraskande med tanke på Hendriks förberedelser.

- Jag är mycket nöjd. För en månad sedan bröt jag axeln när jag vurpade vid Svealandsmästerskapen. Då trodde jag säsongen var över, säger han.

Hendrik gjorde ett bra lopp i klungan men tyckte att de saknades lagarbete för att ta upp jakten på boråskillarna.

Ingen rytm

- Det var inget av de andra lagen som hjälpte till. Det blev ingen rytm i åkningen utan bara enstaka attacker, tyckte Hendrik

 

Dala Demokraten 2006-06-24

 

 

Kraschade våldsamt
Falucyklisten dagen efter den svåra
vurpan: "Jag är glad att jag lever"

 

CYKEL/FALUN

Cykeljunioren Hendrik Sjölund sitter hemma, trött och omtumlad. - Men jag är glad att jag lever. Detta sedan han kraschat våldsamt på upploppet på banan vid Dalregementet i helgens Svealandsmästerskap.

 

 Axeln hoppade ur led och ledbanden till nyckelbenet gick av. Det är bara mos därinne, säger han bedrövat. Dessutom är kroppen full med skrubbsår. Men det hade kunnat sluta ännu värre: -Jag vet att jag landade på huvudet. Hjälmen är spräckt, men cykeln klarade sig. Fram till kraschen såg allt så bra ut. Hendrik kände att han hade kontroll på loppet och hade skaffat sig en rejäl lucka på upploppet. - Jag hade känt mig sliten hela loppet, men var glad på vägen mot mål. Jag visste att det fanns en svacka i marken, men tänkte inte på den just då. Det straffade sig och olyckan var framme: -Jag voltade framåt och det sade bara pang. Sedan kommer jag inte ihåg så mycket. - Men det hade varit roligt att ta den första segern, tillägger han. Publiken skyndade till och Hendrik fick snabb hjälp. -Jag glömde tacka dem och jag vet inte vilka det var, men jag är tacksam för den hjälp jag fick. Vurpan kan ha satt stopp för Hendriks stora mål den här säsongen: SM på Sollerön i slutet av juni. - Jag har tränat hårt för SM i ett år och drömt om den banan sedan jag var en 13-14 år. Än har han dock inte gett upp hoppet. Först ska han vila i en vecka för att skrubbsåren ska läka. Sedan ska han försöka träna på sin testcykel. - Det är effektiv träning och målet är fortfarande att vara i toppform inför SM. Än kan han dock inte lägga sina händer på styret. Det gör för ont i axeln. Hendrik höjer ett varningens finger för banan runt Dalregementet. -Den är farlig. Den är för svår om man inte är duktig teknisk. Jag såg att folk höll på att flyga av på flera ställen. Det ska gå en tävling där i höst men jag tycker att de bör tänka sig för inför den. 17-årige Hendrik, som kör för Falu CK, är inne så sin andra säsong som junior och vill satsa hårt på cykelåkningen.

- Jag vill visa upp mig för lagen så att jag kan fortsätta att cykla. För det är det roligaste jag vet.

 

Falu Kuriren 2006-05-23

 

 

 

Hendrik trea i Norge


CYKEL/ FREDRIKSTAD, NORGE

Hendrik Sjölund, Falu CK hade fina framgångar när Östfold 2-dagers avgjordes i Norge i helgen.
Tävlingen ingick som en deltävling i den norska cupen, vilket innebar att hela den norska junioreliten fanns på plats.
Hendrik slutade trea i det avslutande linjeloppet över 105 kilometer och blev femma i sammandraget. Han bedömer tredjeplatsen som en av hans största framgångar någonsin.
Landsvägsloppet kördes i fem varv på en 21 kilometer lång bana och med en tung backe på cirka fyra kilometer i slutet på varje varv.
På det sista varvet drog Hendrik ifrån klungan och höll precis undan fram till mål och var bara fyra sekunder från andraplatsen.
Östfolds 2-dagers började med ett GP-lopp i lördags där Hendrik, i regn, spurtade till sig en femteplats.
I tempoloppet senare på eftermiddagen körde han in som sjua.

Falu Kuriren

 

--

 

Sjölund värd segern
Henrik Sjölund, Falu CK, hade varit värd segern i juniorklassen, som körde 16x2,3 km. Han stack loss solo på åttonde varvet och blev inte inhämtad förrän kilometern före mål. Nu fick han nöja sig med 15:e plats.
- Felet var att vi körde tillsammans med seniorerna, säger Sjölund. Det var de som jagade ikapp mig.


 

Dala Demokraten 2006-05-08

--

 

Hendrik på träningsläger


CYKEL/FALUN

Raden av duktiga cyklister från Falun är lång. De flesta finns numera i andra klubbar eller proffsstall.
Talangfulle junioren Hendrik Sjölund är en av de som fortfarande kör i Falu CK-tröjan. Och han satsar hårt.
I helgen åker Hendrik till Mallorca för ett träningsläger. Och han får bästa möjliga tränare: Olympiske mästaren fråm 1976, Bernt Johansson.
­ Förutsättningarna för distansträning i snöiga Falun är ju inte de bästa, säger Hendrik, så jag ser verkligen fram emot några veckor på Mallorca. Vi kommer att köra minst 6 timmar varje dag i berg, sol och värme vilket jag verkligen gillar. Att dessutom få träna med Bernt Johansson är toppen. Han har hur mycket som helst att lära ut, och är i strålande form trots sin ålder, säger Hendrik.
Hans mål 2006 är att i första hand göra bra resultat på SM på Sollerön samt att försvara placeringen som bästa svensk i U6-cycletour.

Falu Kuriren 2006-04-06

--

Sport] U6 i avslutades på lördagen med tempoetapper. 
Hendrik Sjölund, Falun, blev bäste svensk på sammanlagt tolfte plats, sex minuter efter vinnaren.

 

Dala Demokraten

 

--

 

cykel

STORVIK. Storviks GP/Gästrikeserien: 1) Mattias Westling, Team Treak/Åstorp, 2) Johan Landström, Team Cyckelcity.se, 3) Hendrik Sjölund, Falu CK (1:a juniorklassen).
Damelit: 1) Maria Landström, Falu CK.

Falu Kuriren

 

--

 

CYKEL/VÄRNAMO - SM - 2005

 

Henrik Sjölund, Falu CK, var väldigt aktiv vid JSM-linjeloppet i går, och var loss i flera olika utbrytningar men inte den rätta.

Till slut fick Sjölund nöja sig med tionde plats, ingående i en klunga som kom i mål 2,16 efter solovinnande Jonas Bjelkemark, Trosa-Vagnshärd.

 

Falu Kuriren

 

-- 

 

Publicerad: 2005-05-06

 

Spurtstrid avgjorde Vansbro GP

 

VANSBRO Christoffer Stevensson tävlande för Team Mälarenergi från Västerås spurtslog klubbkompisen Lucas Persson i ett fartfyllt Vansbro GP. Det var Björn Sjöberg från Motala som såg till att det blev full fart redan från första av de 25 varven. Björn ledde under 15 av varven, som mest med dryga 20 sekunder.

När de två västeråsarna kom i kapp gjorde de direkt ett avgörande ryck och sedan kunde de defilera och var aldrig hotade.
- Även om det är ett kort lopp blev det väldigt jobbigt när Björn stack så tidigt. Vi kommer just hem från Spanien så det var lite skillnad i temperatur, tycke de två.
Djurback sexa
I den jagande klungan gjorde falucyklisten och triatleten Jonas Djurback ett mycket bra jobb och slutade sexa.
- Jag är nöjd med dagen. Ensam hade jag ingen chans mot den lagkörning som Team Mälarenergi gjorde, konstaterade Jonas.
Under maj tänker han satsa på cykel och först fram i juni räknar han med att börja tävla i triathlon.
- Cykel passar mig bra. Just nu kan jag inte springa för fullt. Jag har problem med ett ben. Sen kommer jag säkert tillbaka till Vansbro i juli och simmar, säger han.
Inspirerad junior
Falujunioren Henrik Sjölund gjorde en mycket stark insats.
- Det är väldigt inspirerande att köra tillsamman med seniorelit. Jag tyckte det gick väldigt bra men är besviken på en del seniorer som jag inte tyckte körde just, sa Henrik.
I herrseniorklassen kom Jesper Larsson, Falun trea på samma tid som Henrik.
ROLF JOHANSSON
Resultat.
Herrar Elit: 1) Christofer Stevensson, Team Mälarenergi, Västerås, 57.30, 2) Lucas Persson, do, 57.30, 3) Mattias Westling, Åstorp, 58.42, 4) Björn Sjöberg, Motala, 58.42, 5) Martin Nyman, Västerås, 58.44, 6) Jonas Djurback, Falun, 58.44, 7) Jens Westergren, Uppsala, 59.08, 8) Anders Haritz, Borlänge, 59.12, ...12) Erik Jannesson, do, 59.18.
Herrar Seniorer: 1) Per Björkman, Harnäs, 59.12, 2) Jan Jakobsson, do, 59.12, 3) Jesper Larsson, Falun, 59.12, 4) Mats Hedlund, Leksand, 59.18.
Herrar Juniorer: 1) Henrik Sjölund, Falun, 59.12.

 

Dala Demokraten

--

 

Publicerad: 2004-07-12

 

U6 - 2004

 

Sport

TIDAHOLM/FALUN Efter den avslutande tempoetappen i lördags där Mikael Lehtomaa tog tredjeplatsen slutade Team Dalarna på en klart godkänd fjärde plats i lagtävlingen i U6 Cycletour. I juniorklassen körde Faluns Johan Lindgen in som tvåa totalt.

Hendrik Sjölund blev bäste dalacyklist med en nionde plats i det individuella sammandraget och visade därmed sin styrka som en mycket bra etapploppscyklist.
Utan att ta dom spektakulära spurtsegrarna är han alltid med och kontrollerar klungan, jobbar för sina lagkamrater och är med i dom avgörande utbrytningarna.
Nermejad medvetet
Tyvärr blev han medvetet prejad av vägen av en holländsk landslagscyklist vid torsdagen GP-lopp i Tidaholm, med en otäck krasch och ett skadat knä som följd, vilket givetvis påverkade honom under de avslutande etapperna.
Mattias Nilsson körde som vanligt starkt och vann prologen och tog en andraplats i Tidaholms GP-lopp.
Peter Sundström knep andraplatsen i Billingebackarna och Mikael Lehtomaa slog till vid tempoloppet med en tredje plats.
Dessutom vann laget två etapper och tog tredje platsen vid måndagens lagtempolopp.
Så dalacyklisterna gjorde en mycket bra insats och lärde sig mycket i den mycket tuffa internationella konkurrensen.

Dala Demokraten

 

--

 

SOLDVARVI 2004

 

Mattias vann sin klass med 6 sekunder före segraren i Solleröloppet, Mikael Lehtomaa, IK Ymer, Borås. Henrik Sjölund, Falu CK, körde överraskande in på bronsplats, 10 sekunder efter.


 

Dala Demokraten

--

Falu Ring Race 2002

 

Pojkar 13-14 år: 1) Henrik Sjölund, Slätta, 2) Mattias Wengelin, CK Natén, 3) Johan Sonesson, Borlänge.

 

Dala Demokraten

 

--

Publicerad: 2000-08-29

 

Sjölund stod för dalasegern

 

LAXÅ

En dalaseger blev det, genom Henrik Sjölund, Slätta, i klassen pojkar 11-12 år.
Redan vid första varvets spurtpris stötte Henrik och skapade en lucka som gav honom både spurtpriset och slutsegern. Henrik vann så klart som elva sekunder före tvåan Linus Näs, Eskilstuna.
För övrigt var detta Henriks elfte seger i år, där flertalet vunnits i mountainbike.
Men att Henrik även behärskar landsvägscykling har han ju tidigare visat genom två silvermedaljer på Svealandsmästerskapen och en fjärdeplats i ungdoms-SM.

Pojkar 11-12, 12 km: 1) Henrik Sjölund, Slätta, 20.00, 2) Linus När, Eskilstuna, 20.11, 3) Pontus Wennberg, Wänershof

 

Dala Demokraten

 

-